top of page

1-daagse echotraining voor traumatologen

Wij geloven dat kwaliteit van opleiding bereikt kan worden door oefenen onder intensieve begeleiding.

Inhoud

Onderdelen

Onderwerpen

Voor wie

1-daagse echotraining voor traumatologen

Deze cursus maakt het de deelnemers mogelijk om een e-FAST onderzoek te verrichten.  In de cursus wordt aandacht besteedt aan de techniek van echografie, beeldvorming, anatomie, pathologie en praktische toepassing. Daarnaast hoort een systematische rapportage van de bevindingen tot het curriculum. 


De opleiding wordt voorafgegaan door een eendaagse e-learning module waarin de techniek achter echografie, verschillen in transducers en apparaten worden behandeld. Daarnaast worden artefacten en basisinterpretatie van beelden behandeld. 

 

Deel twee bestaat uit een 1-daagse POCUS training. In deze training worden verschillende onderdelen behandeld die in een acute klinische setting tegengekomen kunnen worden. Door praktische training onder intensieve begeleiding wordt de nadruk gelegd op traumatologie en de echografische inzetbaarheid daarbij. Uiteraard is het aanleren van de FAST techniek daar een essentieel onderdeel van. Daarnaast komen ook andere onderdelen zoals het onderzoek naar de DVT aan bod.


De cursus is opgezet voor assistenten en chirurgen. Er zijn meerdere cursusdata beschikbaar. Een alternatieve datum kunt u bij inschrijven opgeven. 

Kosten

Kosten cursus zijn inclusief e-learning, flash-card, lunch, koffie en thee.

Accreditatie

accreditatie wordt aangevraagd 

Inschrijven

Inschrijven

U kunt zich hier inschrijven en beschikbare data voor deze cursus bekijken.

Overzicht

Duur & kosten

1 dag

€ 595

Accreditatie

accreditatie wordt aangevraagd 

Voor wie

O.a. geschikt voor:

(trauma)chirurgen, alle specialisten die met traumatologie in aanraking komen

bottom of page