Echografie cursussen voor specialisten

BASISCURSUS

Het begin van uw echografie carriere. De basiscursus abdominale echografie. Een 5 daagse cursus die u op het nivo van een zelfstandig uitvoerend echografist brengt

OPFRIS ABDOMEN

Bent u al bezig als echografist en wilt u toetsen of u alles nog goed doet of wilt u de lastigere punten nog een keer gedemonstreerd hebben  dan is deze cursus voor u

SCHOUDER

Voor de echografist die meer wil is deze cursus geschikt. In twee dagen kunt u zelf de echo schouder uitvoeren en echogeleid prikken. Absolute meerwaarde voor uw patienten.

(e)-FAST

(e)-FAST is een onderzoeksmethodiek om snel een inventarisatie te maken bij traumapatienten. In twee dagen leert u zelfstandig het onderzoek uit te voeren zonder voorkennis!

LIJNEN PRIKKEN

Echogeleid lijnen prikken is een elegante en soms tijdbesparende manier om vasculaire toegang te verkrijgen. Met een aantal eenvoudige methodieken kunt u zich dit eigen maken.

ACUTE CLINICAL

Echografie wordt vaak ingezet om een diagnose te stellen bij (acuut) zieke patienten. Deze cursus leert u de interpretatie en handelingen om dit zelfstandig uit te voeren.

US GUIDED DRAINAGE

Ubi pus, ibi evacua. Echogeleid krijgt u het abces of pathologische vochtcollectie eenvoudig in beeld en kunt u overgaan tot drainage, tenminste als u deze cursus hebt gevolgd.

INTRAOPERATIEF

Intraoperatieve echgrafie (IOUS) is in opkomst. Met name voor bepaalde toepassingen is echografie zeer geschikt. In deze cursus gaan we hier op in en krijgt u handvatten mee om het zelf toe te passen.

CLINICAL HIGHLIGHTS

Niet elke clinicus wil alles van de echografie weten en/of kunnen. Bepaal zelf uw indicatiegebieden en gezamenlijk kunnen we een cursus op maat voor u maken.