top of page

Overige cursussen

voor wie

Echografie is bezig een onlosmakelijk deel van de klinische praktijk te worden. Ook wel de stethoscoop van de toekomst genoemd geeft echografie de medisch professional de handvatten om snel een diagnose te stellen of de patiënt gerust te stellen.

De ruime inzetbaarheid van echografie heeft tot gevolg gehad dat meer en meer specialisaties echografie omarmen en de meerwaarde ontdekken. Met name de snelheid van inzetbaarheid, de relatie met anamnese en lichamelijk onderzoek en de mogelijheid echografie overal te toe passen maakt dit tot de stethoscoop van de toekomst. 

De NEAc docenten zijn allen radiologen met ruime echografie van alle specialisaties in de praktijk. De afgebakende skill-set en indicaties van de verschiellende specialisaties worden middels intensieve oefensessies bijgebracht zodat elke medisch specialist en huisarts echografie zelfstandig kan inzetten in de praktijk. 


Naast het behandelen van de indicaties wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de beperkingen, relatie met andere imaging modaliteiten, verslaglegging en wordt besproken hoe echografie in te zetten in de kliniek. 

images.jfif

"Door de intensieve begeleiding en de nadruk op het uitvoeren van het onderzoek in een klinische context is deze cursus misschien wel een van de beste van zijn tijd"

INHOUD

inhoud

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

ONDERDELEN

onderdelen

volgt snel

volgt snel

volgt snel

Basiscursus

Internisten

Onmisbare cursus om als internist echografie in te zetten in de kliniek

Basiscursus kinderartsen

Leer echografie van schildklier, DVT, liesbreuk, testis en meer

Basiscursus 

MDL

Basiscursus internisten

Basiscursus geriaters

Basiscursus kinderartsen

ultrasoundg622422586_1481365.jpg

Oefenen is het belangrijkste onderdeel, alleen dan is het te leren.

kosten

KOSTEN

ACCREDITATIE

accreditatie

De kosten voor de een 1-daagse cursus bedragen € 595 en voor de 2-daagse cursus € 995. 

Cursussen vinden plaats op onze opleidingslocatie in Almere.

Voor accreditatie zie de desbetreffende pagina's.

INSCHIRJVEN
bottom of page