top of page

MSK echografie

voor wie

Echografie heeft veel voordelen ten opzichte van andere modaliteiten voor het beoordelen van musculoskeletale disfunctie. De grote voordelen zijn geen straling, 'realtime' maakt visualisatie van functionerend weefsel mogelijk en het is de gouden standaard voor het beoordelen van banden en pezen. 

MSK-echografie levert anatomische informatie op tijdens actieve en passieve mobilisatie (beweging) die met andere modaliteiten onbereikbaar is. Vooral echografisch onderzoek van diep gelegen gewrichten zoals heup en schouder is waardevol. Gewrichtseffusies, corpora aliena, tendinose, pees- en spierrupturen kunnen allemaal worden aangetoond met MSK echografie.

 

Zowel MRI als MSK echografie zijn belangrijke diagnostische hulpmiddelen met elk hun eigen onderscheidende en individuele waarde. Het vergelijken van de twee technologieën is als het vergelijken van een mes met een vork. Ze hebben allebei een plekje in de keuken maar worden duidelijk voor verschillende doeleinden gebruikt. Daarom is integratie met andere imaging modaliteiten, met name MRI een belangrijk onderdeel van onze cursussen. Hierdoor wordt een betere anatomische kennis overgebracht en kan pathologie vollediger worden geïllustreerd. 

Veel interventionele procedures kunnen worden uitgevoerd met behulp van echografie begeleiding, zoals gewricht aspiratie en injecties. Echografische begeleiding voor interventionele procedures biedt een hoger niveau van nauwkeurigheid, verbetert behandelsucces en patiëntveiligheid omdat de behandelaar precies kan zien waar de naald wordt geplaatst.

images.jfif

"Door de intensieve begeleiding en de nadruk op het uitvoeren van het onderzoek in een klinische context is deze cursus misschien wel een van de beste van zijn tijd"

INHOUD

inhoud

De NEAc biedt drie onderdelen aan variërend van basismodules tot een zeer uitgebreide masterclass. De basiscursus van Professor Jan Gielen verdient een speciale vermelding. Deze internationale cursus wordt gezien als de gouden standaard op MSK gebied. De zeer uitgebreide en intensieve cursus brengt iedereen op het niveau van MSK echografie specialist.

ONDERDELEN

onderdelen
ultrasoundg622422586_1481365.jpg

Oefenen is het belangrijkste onderdeel, alleen dan is het te leren

kosten

KOSTEN

ACCREDITATIE

accreditatie

De kosten voor de modulaire em masterclass cursussen  bedragen
€ 595,-. 

 

De basiscursus van Professor Jan Gielen kost € 2595,-

 

Bij alle cursussen is lunch en lesmateriaal inbegrepen. Alle cursussen vinden plaats op onze opleidingslocatie in Almere.

De cursussen zijn geaccrediteerd of accreditatie is aangevraagd. Zie hiervoor de desbetreffende cursuspagina's.

INSCHIRJVEN
bottom of page