Abdominale echografie

Echografie is bezig een onlosmakelijk deel van de artsenpraktijk te worden.
Ook wel de stethoscoop van de toekomst genoemd geeft echografie de arts de handvatten om snel een diagnose te stellen of de patient gerust te stellen.

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. Deze cursus is specifiek opgezet voor de huisarts zonder echografie ervaring. U wordt vanaf het begin meegenomen langs anatomie, echografische interpretatie en pathologie herkenning tot het niveau van zelfstandig huisarts-echografist.


Op de laatste lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte (multiple choice) en een praktisch gedeelte, waarbij u bij een “patiënt” een abdominaal onderzoek verricht. De uitslag wordt aan het eind van de laatste cursusdag meteen bekendgemaakt.

 

"Door de intensieve begeleiding en de nadruk op het uitvoeren van het onderzoek in een klinische context is deze cursus misschien wel een van de beste van zijn tijd"

INHOUD

 

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

Oefenen is het belangrijkste onderdeel, alleen dan is het te leren

ONDERDELEN

 

KOSTEN

ACCREDITATIE

 

De kosten voor de basiscursus bedragen € 1995,-. Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek en referentiekaart.

 

De gynaecologie cursus kost € 995,- 

 

De opfriscursus kost € 595,-

 

Alle cursussen vinden plaats op onze opleidingslocatie in Almere.

De cursussen zijn geaccrediteerd. Zie voor het aantal accreditatiepunten de desbetreffende pagina's.