top of page

Advanced reuma cursussen

voor wie

Echografie is reeds geïntegreerd in de reumatologische praktijk. Om echografie een juiste plaats te geven is goed onderwijs essentieel. De Nederlandse Echografie Academie heeft een jarenlange ervaring met het opleiden van huisartsen, medisch specialisten en paramedici in de echografie.

De cursus is bedoeld voor reumatologen die al enige ervaring met echografie van het houdings en bewegingsapparaat hebben. Deze cursus gaat een stap verder in verdieping in zowel echografie van basisanatomie als gevorderde anatomie. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor presentatie van pathologie in het reumatologische spectrum, is er aandacht voor de minder vaak optredende afwijkingen en is er door de integratie met andere beeldvormende modaliteiten een link te leggen.

Deze cursus bestaat uit een dag en is een combinatie van voordrachten en hands-on training. Daarnaast worden er echo-onderzoek demonstraties gegeven die op een scherm gevolgd kunnen worden. Er is een intensieve begeleiding van de cursisten vanuit de faculty.

De musculoskeletale echografiecursus van de NEAc beoogt de cursisten onder te dompelen in de wereld van de MSK-anatomie met bijbehorende echografietechnieken en achtereenvolgens in de relevante pathologie . Niet alles wat we echografisch zien is echter klinisch relevant en andersom. Soms toont echografie geen afwijkingen of een topje van de ijsberg. Correlatie met andere beeldvormende technieken zoals MRI, CT, en conventionele röntgenfoto’s is derhalve van belang om het gehele beeld te begrijpen.

images.jfif

"Door de intensieve begeleiding en de nadruk op het uitvoeren van het onderzoek in een klinische context is deze cursus misschien wel een van de beste van zijn tijd"

INHOUD

inhoud

De NEAc biedt drie onderdelen aan variërend van basismodules tot een zeer uitgebreide masterclass. De basiscursus van Professor Jan Gielen verdient een speciale vermelding. Deze internationale cursus wordt gezien als de gouden standaard op MSK gebied. De zeer uitgebreide en intensieve cursus brengt iedereen op het niveau van MSK echografie specialist.

ONDERDELEN

onderdelen
ultrasoundg622422586_1481365.jpg

Oefenen is het belangrijkste onderdeel, alleen dan is het te leren

kosten

KOSTEN

ACCREDITATIE

accreditatie

De kosten voor de advanced cursussen  bedragen € 595,-. 

De cursussen zijn geaccrediteerd of accreditatie is aangevraagd. Zie hiervoor de desbetreffende cursuspagina's.

INSCHIRJVEN
bottom of page