Echografie cursussen voor huisartsen

US GUIDED DRAINAGE

Ubi pus, ibi evacua. Echogeleid krijgt u het abces of pathologische vochtcollectie eenvoudig in beeld en kunt u overgaan tot drainage, tenminste als u deze cursus hebt gevolgd.

INTRAOPERATIEF

Intraoperatieve echgrafie (IOUS) is in opkomst. Met name voor bepaalde toepassingen is echografie zeer geschikt. In deze cursus gaan we hier op in en krijgt u handvatten mee om het zelf toe te passen.

CLINICAL HIGHLIGHTS

Niet elke clinicus wil alles van de echografie weten en/of kunnen. Bepaal zelf uw indicatiegebieden en gezamenlijk kunnen we een cursus op maat voor u maken.

(e)-FAST

(e)-FAST is een onderzoeksmethodiek om snel een inventarisatie te maken bij traumapatienten. In twee dagen leert u zelfstandig het onderzoek uit te voeren zonder voorkennis!

LIJNEN PRIKKEN

Echogeleid lijnen prikken is een elegante en soms tijdbesparende manier om vasculaire toegang te verkrijgen. Met een aantal eenvoudige methodieken kunt u zich dit eigen maken.

ACUTE CLINICAL

Echografie wordt vaak ingezet om een diagnose te stellen bij (acuut) zieke patienten. Deze cursus leert u de interpretatie en handelingen om dit zelfstandig uit te voeren.