Echografie cursussen voor huisartsen

index.gif

US GUIDED DRAINAGE

Ubi pus, ibi evacua. Echogeleid krijgt u het abces of pathologische vochtcollectie eenvoudig in beeld en kunt u overgaan tot drainage, tenminste als u deze cursus hebt gevolgd.

Ultralyd.jpg

CLINICAL HIGHLIGHTS

Niet elke clinicus wil alles van de echografie weten en/of kunnen. Bepaal zelf uw indicatiegebieden en gezamenlijk kunnen we een cursus op maat voor u maken.

SonoScape-April1.jpg

INTRAOPERATIEF

Intraoperatieve echgrafie (IOUS) is in opkomst. Met name voor bepaalde toepassingen is echografie zeer geschikt. In deze cursus gaan we hier op in en krijgt u handvatten mee om het zelf toe te passen.

pericpatient.jpg

(e)-FAST

(e)-FAST is een onderzoeksmethodiek om snel een inventarisatie te maken bij traumapatienten. In twee dagen leert u zelfstandig het onderzoek uit te voeren zonder voorkennis!

adult-ambulance-care-263210.jpg

ACUTE CLINICAL

Echografie wordt vaak ingezet om een diagnose te stellen bij (acuut) zieke patienten. Deze cursus leert u de interpretatie en handelingen om dit zelfstandig uit te voeren.

image-asset.jpeg

LIJNEN PRIKKEN

Echogeleid lijnen prikken is een elegante en soms tijdbesparende manier om vasculaire toegang te verkrijgen. Met een aantal eenvoudige methodieken kunt u zich dit eigen maken.