Basiscursus echografie voor kinderartsen

Inhoud

Echografie is een nuttig hulpmiddel geworden bij de behandeling van pediatrische patiënten vanwege het zeer gemakkelijke, kosteneffectieve en veilige karakter van het onderzoek. Met de snelle vooruitgang in anatomische en functionele echografietechnieken in de afgelopen jaren, is het diagnostische en interventionele nut van echografie enorm toegenomen. Niet alleen de spoed echografie (FAST) maar ook specifieke onderwerpen zoals appendicitis, pylorus hypertrofie, invaginatie, aantonen van aanwezige testis en reflux onderzoek behoren tot het domein van de kinderarts-echografist.

 

In de gevorderde cursus komen tevens avanceerde echografische technieken aan bod zoals contrastechografie, elastografie, ultrasnelle Doppler en hoogfrequente beeldvorming om anatomische structuren af ​​te bakenen met een hoge resolutie.

het curriculum is opgesteld door kinder radiologen ondersteund door enkele toonaangevende Nederlandse kinder radiologen. Onze opzet met intensieve begeleiding, 3 cursisten aan een onderzoekstafel en veel hands-on zorgen ervoor dat de cursist na afloop zelfstandig echografie in de kliniek toe kan passen.

 

Duur: 2 dagen