Nederlandse-Echografie-Academie

-Basiscursus –

Duur
Kosten
Doelgroep
Accreditatie
5 dagen
€ 2.850 euro (€ 2.650 artsen in opleiding) (BTW vrijgesteld)
Huisartsen, specialisten
40 punten voor huisartsen, overig op aanvraag

   

GECERTIFICEERD BINNEN 6 WEKEN
MEESTE HANDS-ON BEGELEIDING

 

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. De kosten voor de cursus bedragen € 2.850, voor artsen in opleidingen € 2.650 (gebruik kortingscode AIO en stuur bewijs naar info@neac.nl). Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek, referentiekaart en reader. De cursus vindt plaats in vrijdag – zaterdag combinaties om het sluiten van de praktijk zoveel mogelijk te beperken.
Op de laatste lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte (multiple choice) en een praktisch gedeelte, waarbij u bij een “patiënt” een abdominaal onderzoek verricht. De uitslag wordt aan het eind van de laatste cursusdag meteen bekendgemaakt.

Direct inschrijven voor de cursus die start op 3 november 2018

 neac