Nederlandse-Echografie-Academie

-Basiscursus –

Duur
Kosten
Doelgroep
Accreditatie
5 dagen
€ 2.750 (€ 2.550 artsen in opleiding) (btw vrijgesteld)
Huisartsen, specialisten
40 punten voor huisartsen, overig op aanvraag

   

GECERTIFICEERD BINNEN 6 WEKEN
MEESTE HANDS-ON BEGELEIDING

 

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. De kosten voor de cursus bedragen € 2.750, voor artsen in opleidingen € 2.550 (gebruik kortingscode AIO en stuur bewijs naar info@neac.nl). Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek, referentiekaart en reader. De cursus vindt plaats in vrijdag-zaterdag combinaties om het sluiten van de praktijk zoveel mogelijk te beperken.
Op de laatste lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte (multiple choice) en een praktisch gedeelte, waarbij u bij een “patiënt” een abdominaal onderzoek verricht. De uitslag wordt aan het eind van de laatste cursusdag meteen bekendgemaakt.

In 2019 wordt deze cursus 2x georganiseerd. De cursus in het voorjaar van 2019 vindt plaats in Heerenveen en de cursus in het najaar van 2019 vindt zoals gebruikelijk plaats in De Meern.

Direct inschrijven voor de cursus die start op 16 maart 2019 in Heerenveen
Direct inschrijven voor de cursus die start op 7 september 2019 in De Meern

 neac