Echografie cursussen voor huisartsen

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

Basiscursus echografie huisartsen

Duur                     5 dagen

Kosten                  2895 euro

Accreditatie         38 punten


 

Onderwerpen: Middels een 5 daagse opleiding, voorafgegaan door een e-learning cursus waarin veel anatomie wordt herhaald, worden huisartsen klaargestoomd om echografie toe te passen in de huisartsenpraktijk. De cursus is geaccrediteerd met 35 punten en erkend door het CHBB. 

 

CURSUSDATA 2022:

12 februari
11 en 12 maart
8 en 9 april

Geschikt voor: beginnende huisarts-echografisten

Opfriscursus echografie huisartsen

Duur                     10 dec 2021

Kosten                  595 euro

Accreditatie         6 punten


 

Onderwerpen: U hebt al ervaring met de echografie maar u zou alles nog wel eens langs willen lopen en gebieden die nog wat aandacht behoeven wat extra belichten. Dan is deze interactieve cursus voor u. Alles wordt nog eens behandeld en uw eigen vragen en verzoeken worden langsgelopen.

Geschikt voor: Reeds echograferende huisartsen.

Small parts echografie huisartsen

Duur                     26 nov 2021

Kosten                  595 euro

Accreditatie         7 punten


 

Onderwerpen: Echografie van kleine en oppervlakkige structuren als schildklier, testis, leisbreuk en corpora aliena, u leert het in deze 1-daagse cursus. Geschikt voor artsen met enige ervaring in de echografie.

Geschikt voor: Reeds echograferende huisartsen

Duur                     8 apr 2022

Kosten                  995 euro

Accreditatie         5 punten


 

Transvaginale echoscopie

Onderwerpen: Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse kennismakingscursus leert u transvaginale echografie toe te passen waarbij we oefenen op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt een leidraad om de beginselen van de transvaginale echoscopie onder de knie te krijgen.

Geschikt voor: Reeds echograferende en startend huisarts-echografisten