Echografie cursussen voor huisartsen

CQ3_LjrUEAAAhDx.jpg

Kennismakingsdag echografie huisartsen

Duur                     1 dag

Datum                  29 sept 2022

Kosten                  Gratis

 

Op deze dag laten we u kennis maken met de echografie krijgt zelfde kans om de probe te hanteren en te ervaren hoe het is om eenvoudig anatomie en pathologie in beeld te krijgen. Door de begeleiding van een team van radiologen krijgt u direct input over hoe de juiste afbeelding te maken en hoe het beeld te optimaliseren. Er zal uiteengezet worden hoe de echo in te zetten voor specifieke indicaties en hoe echo als point of care instrument maar ook als uitgebreid diagnostische tool gebruikt kan worden in de huisarts praktijk.

Deelname is gratis. NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.

Er is een maximum van 30 deelnemers.

CQ3_LjrUEAAAhDx.jpg

1e najaar basiscursus echografie huisartsen 2022

Duur                     5 dagen

Kosten                  2895 euro

Geaccrediteerd       

 

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

 

Onderwerpen: Middels een 5 daagse opleiding, voorafgegaan door een e-learning cursus waarin veel anatomie wordt herhaald, worden huisartsen klaargestoomd om echografie toe te passen in de huisartsenpraktijk. De cursus is geaccrediteerd met 35 punten en erkend door het CHBB. Geschikt voor: beginnende huisarts-echografisten

 

CURSUSDATA 1e najaarscursus 2022:

 

24 september
7-8 oktober
4-5 november

NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.

CP0N-NlWwAA_xk_.jpg

2-Daagse POCUS cursus huisartsen

Duur                     14-15 nov 2022

Kosten                  795 euro

Accreditatie         aangevraagd

 

Echografie is bij uitstek geschikt om in de huisartsenpraktijk in te zetten als Point-Of-Care (POCUS) instrument. Het aantonen of uitsluiten van bepaalde indicaties op een snelle eenvoudige wijze draagt enorm bij aan de zorg in de eerste lijn. Deze cursus is op maat gemaakt voor de huisartsen die bijvoorbeeld een mobiel echoapparaat in willen zetten met een afgebakende set aan indicaties.

Door de samenwerking met Siemens is deze cursus ook als pakket af te nemen bij de aanschaf van de Butterfly

 

Deze 2-daagse opleiding is indien gewenst uit te breiden met de vereiste resterende 3 dagen teneinde de CHBB registratie te verkrijgen. Door deze 5 daagse opleiding te volgen bent u in staat om alle echografische verrichtingen in de huisarts praktijk uit te voeren. NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.

CP0N-NlWwAA_xk_.jpg

Opfriscursus echografie huisartsen

Duur                     24 nov 2022

Kosten                  595 euro

Accreditatie         6 punten


 

Onderwerpen: U hebt al ervaring met de echografie maar u zou alles nog wel eens langs willen lopen en gebieden die nog wat aandacht behoeven wat extra belichten. Dan is deze interactieve cursus voor u. Alles wordt nog eens behandeld en uw eigen vragen en verzoeken worden langsgelopen.

Geschikt voor: Reeds echograferende huisartsen. NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.

IMG_4186.JPG

"Small parts" echografie huisartsen

Duur                     1 december 2022

Kosten                  595 euro

Accreditatie         6 punten


 

Onderwerpen: Echografie van kleine en oppervlakkige structuren als schildklier, testis, leisbreuk en corpora aliena, u leert het in deze 1-daagse cursus. Geschikt voor artsen met enige ervaring in de echografie.

Geschikt voor: Reeds echograferende huisartsen. NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.

genitalia.gif

Basiscursus gynaecologische echografie, kennismakingsdag transvaginale echografie

Duur                     17 nov 2022

Kosten                  995 euro

Accreditatie         7 punten


 

Onderwerpen: Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse kennismakingscursus leert u transvaginale echografie toe te passen waarbij we oefenen op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt een leidraad om de beginselen van de transvaginale echoscopie onder de knie te krijgen.

Geschikt voor: Reeds echograferende en startend huisarts-echografisten.

NEAc opleidingslocatie witgoudweg 51 Almere.