top of page

Basiscursus gynaecologische echografie

Inhoud

Deze kennismakingscursus biedt een leidraad om de beginselen van de transvaginale echografie onder de knie te krijgen. Doel is het ontwikkelen van de competenties voor de toepassing van echografie bij de niet-zwangere vrouw, de aandacht ligt bij de uterus en ovaria. Aan bod komen:

 

  • Het herkennen van normale structuren

  • Interpretatie van bevindingen

  • Diagnostische (on)mogelijkheden

  • Casuïstiek

  • Controle lokalisatie IUD

De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een hands-on gedeelte waarbij er geoefend kan worden op modellen (geen fantomen) onder begeleiding van ervaren docenten.

Specifieke obstetrische echografie komt in deze cursus niet aan bod.

Geschikt voor: Reeds echograferende en startend huisarts-echografisten.

Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse introductiecursus laten we u kennis maken met transvaginale echografie en de mogelijkheden om dit toe te passen in uw praktijk. We oefenen in de middag op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt de introductiedag een leidraad om kennis te nemen van de beginselen van de transvaginale echoscopie.

NB: De cursus gaat alleen door bij 12 cursisten. We kunnen u ook op de interesselijst plaatsen (email naar info@neac.nl). We houden u dan op de hoogte van de datum die wordt ingepland.

Duur: 1 dag

 

Kosten 

€ 995

Datum

20 september 2022

Accreditatie

Accreditatie Bureau Cluster 1: 

7 accreditatiepunten

Plaats

Almere

bottom of page