top of page

Introductiecursus gynaecologische echografie

Inhoud

 

Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse kennismakingsdag leert u transvaginale echografie toe te passen waarbij we oefenen op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt de kennismakingsdag een leidraad om de beginselen van de transvaginale echoscopie onder de knie te krijgen.

 

  • Het herkennen van normale structuren

  • Interpretatie van bevindingen

  • Diagnostische (on)mogelijkheden

  • Casuïstiek

  • Controle lokalisatie IUD

De kennismakingsdag bestaat uit een theoretisch deel en een hands-on gedeelte waarbij er geoefend kan worden op modellen (geen fantomen) onder begeleiding van ervaren docenten.

Specifieke obstetrische echografie komt in deze cursus niet aan bod.

Geschikt voor: Reeds echograferende en startend huisarts-echografisten.

Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse introductiecursus laten we u kennis maken met transvaginale echografie en de mogelijkheden om dit toe te passen in uw praktijk. We oefenen in de middag op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt de introductiedag een leidraad om kennis te nemen van de beginselen van de transvaginale echoscopie.

NB: De kennismakingsdag gaat alleen door bij 12 cursisten. We kunnen u ook op de interesselijst plaatsen (email naar info@neac.nl). We houden u dan op de hoogte van de datum die wordt ingepland.

Duur: 1 dag

 

bottom of page