Nederlandse-Echografie-Academie

Echografie opleiding

    

Bent u een medisch specialist of huisarts en zou u graag uw kennis willen verbreden of verdiepen door een echografie opleiding te volgen? Die opleiding kunt u volgen bij NEAc (Nederlandse Echografie Academie). Echografie is een specialistische techniek waarvoor een opleiding absoluut vereist is. Iemand die niet weet hoe er gehandeld moet worden en hoe de uitslag en de beelden gelezen worden, kan geen betrouwbaar onderzoek uitvoeren. U begrijpt er dan simpelweg niets van. Niet voor niets moet u opgeleid worden om echografie uit te kunnen oefenen.

NEAc biedt diverse opleidingen aan in echografie. Iedere soort echografie kent een andere aanpak, hoewel de echografietechniek hetzelfde is. Zo kunt u bij ons in opleiding voor het onder de knie krijgen van een schouder echografie, echografie van de heup, echografie van de knie, advanced abdominaal echografie, small parts echografie HA, een opfriscursus en meer.

Waarom een echografie opleiding?

De NEAc is opgericht in 2013 en biedt sindsdien echografie cursussen en opleidingen aan medisch specialisten in Nederland. NEAc is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van echografie opleidingen en het aanbod varieert van basisopleidingen tot en met advanced en gespecialiseerde cursussen. Door vele opleidingen op diverse niveaus aan te bieden, moedigen wij zorgpersoneel aan om zich te blijven ontwikkelen en om (individueel) te blijven leren. Zowel huisartsen als medisch specialisten zijn welkom om bij NEAc een echografie opleiding of cursus op hun eigen niveau te volgen.

Echografie is niet meer weg te denken op bepaalde afdelingen in de zorg. NEAc is daarom van mening dat echografie voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn, zodat het daar waar nodig toegepast kan worden door voldoende mensen die over de kennis en kunde beschikken om een echografie onderzoek uit te voeren. Zo zorgen we samen voor een betere en veiligere zorg. Wij dragen daaraan bij door een echografie opleiding van kwaliteit aan te bieden, gericht op verschillende onderdelen. Bij NEAc kan iedere medisch specialist of huisarts terecht voor een specifieke echografie opleiding, een opleiding die u helpt uw kennis echt te verbreden (of te verdiepen).

Interesse?

Bij interesse in een echografie opleiding van NEAc kunt u de agenda raadplegen voor de startdata van onze diverse opleidingen. Bekijk ook gerust de website voor meer informatie per opleiding. Heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

 neac