Nederlandse-Echografie-Academie

Docenten

 


Frank Raat, radioloog. 
Als radioloog verbonden aan het Laurentius ziekenhuis. Frank Raat studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Zijn opleidingsspecialisatie volgde hij aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Als algemeen radioloog is Frank in de dagelijkse praktijk veel bezig met echografie. Frank is sinds 2015 aan de NEAc verbonden.

Andries van Seijen, radioloog.
Na mijn pensioen in oktober 2012 ben ik in het Lange Land Ziekenhuis, Zoetermeer, gaan werken. Het vak daar in zijn geheel uitgeoefend, inclusief diensten.  Gestopt in februari 2015. Daarna als begeleider/docent les gaan geven bij het NEAc. En nu ben ik nota bene voor twee à drie dagen per week weer werkzaam in het Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam. Daarenboven ga ik in de zomer, juli en augustus, als radioloog werken in Nieuw Nickerie, Suriname.

 

Marijn Elings, huisarts. 
Huisarts in Rotterdam-Zuid. In 2014 heb ik bij NEAc de basiscursus echografie gedaan. Ik ben sindsdien dagelijks bezig met het maken van echo’s in de huisartsenpraktijk. Ik ben door NEAc gevraagd iets over mijn motivatie te vertellen bij de aanvang van de basiscursus. Ik probeer daarbij in te gaan op de vragen die ik had toen ik nog niet begonnen was met de echografie. Zaken als (mijn) motivatie, kosten-baten, soort apparatuur en hoe ziet mijn dag doorweven met echografie eruit, komen in mijn voordracht aan bod.

Ruud Lindeburg, fysiotherapeut. 
Als fysiotherapeut afgestudeerd in 1981 en vanaf 1987 werkzaam in een eigen solo praktijk. Sinds 2007 eigenaar het MTC de Viergang, een eerstelijns fysiotherapiepraktijk. In deze praktijk zijn 5 van de 7 fysiotherapeuten geschoold in de echografie. Met echografie ben sinds 1998 intensief bezig. Naast het gevolgd hebben en nog steeds volgen van vele binnen- en buitenlandse cursussen op echografiegebied ben ik 10 jaar docent geweest bij een cursus voor fysiotherapeuten. De laatste jaren wordt ik bij regelmaat ingehuurd als freelance docent en geef ik incompany cursussen en vanaf juni ben ik lid van de faculty van de opleiding van prof. Dr. Carlo Martinoli die plaatsvinden in Oslo. Voor de NEAc verzorg ik samen met een radioloog de MSK cursussen. 


Sacha Neter, echoscopist.
Sacha is sinds 1987 echoscopist. Opgeleid in het VU medisch centrum te Amsterdam waar zij ruim 12 jaar heeft gewerkt. Sinds 2001 werkzaam in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Zij verricht echografie, zowel obstetrie als gynaecologie, is tevens prenataal counselor en sinds 2015 als docent echografie werkzaam bij het NEAc. Tevens verzorgt zij al vele jaren echografietrainingen in binnen en buitenland aan post HBO studenten, huisartsen en verloskundigen.


Theo van Vlokhoven, huisarts. 
Als huisarts in Coevorden is Theo al sinds jaar en dag praktiserend echografist. Als een van de eerste huisarts-echografisten kan hij als een van de pioniers in Nederland worden gezien. Ook nu nog past Theo de echo in de dagelijkse praktijk regelmatig toe. Theo heeft een hart voor onderwijs en is sinds 2016 aan de NEAc verbonden.

Oscar Jansen,radioloog. 
Sinds 2003 radioloog. Opgeleid in Groningen heeft hij 5 jaar in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam gewerkt en is tegenwoordig werkzaam als interventieradioloog en algemeen radioloog met aandachtsgebied echografie werkzaam in het Ommelander ziekenhuis Groningen. Sinds 2013 is hij verbonden aan de Nederlandse Echografie Academie (NEAc) als docent en cursusleider. Daarnaast geeft hij les aan huisartsen in het land op gebied van echografie en aan post HBO studenten op het gebied van de radiologie. Ook is hij te zien op de regioavonden die de NEAc in het land organiseert.


Sieger Beukens, echografist. 
Sinds 2012 echografist. Heeft in 2010 de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) gevolgd aan de Hanzehogeschool te Groningen. Na een jaar als radiodiagnostisch laborant voor de Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) te hebben gewerkt heeft hij de opleiding tot echografisch laborant in 2012 afgerond. Binnen de OZG heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van abdominale als ook musculoskeletale echografie. Tegenwoordig alleen nog ingezet als echografist en werkzaam voor de Treant zorggroep. Naast zijn werkzaamheden als laborant is hij ook docent echografie aan de Hanzehogeschool MBRT. Sinds 2016 is Sieger verbonden aan NEAc als hands-on begeleider en medeverantwoordelijk voor NEAc College. 

Han Kruimer, radioloog.  
Sinds 2017 docent aan de Nederlandse echografie Academie.  

Hermen van Beek, radioloog.  
Sinds 2017 docent aan de Nederlandse echografie Academie.  

Carolien Toxopeus, radioloog.  
Sinds 2017 docent aan de Nederlandse echografie Academie.