top of page
7031823e-fe8c-490c-8755-861b2fd49dbd.jfi

OVERZICHT VAN AL ONZE CURSUSSEN

Klik hieronder als u een overzicht wilt zien van al onze cursussen. Door naar beneden te scrollen kunt u komen bij de voor u relevante cursus en kunt u meer lezen over de desbetreffende cursus.

abdomen.jpg

HUISARTSEN BASISCURSUS ABDOMINAAL

Middels een 5 daagse opleiding, voorafgegaan door een e-learning cursus waarin veel anatomie wordt herhaald, worden huisartsen klaargestoomd om echografie toe te passen in de huisartsenpraktijk. De cursus is geaccrediteerd met 35 punten en erkend door het CHBB. 

trauma.jpg

BASISCURSUS ECHOGRAFIE VOOR CHIRURGEN

Tweedaagse cursus waarin alle voor chirurgen relevante onderwerpen aan bod komen. Begeleiding door radiologen met veel casuïstiek en intensieve oefentijd. Aan het eind van deze cursus bent u in staat om zelfstandig echografie in de praktijk toe te passen.

Afbeelding1.jpg

SEH ARTSEN POCUS ECHOGRAFIE

Echografie op de eerste hulp is een standaard uitrusting aan het worden. In de training leren wij de eerstehulp artsen en assistenten echografie toe te passen op enkele spoedeisende gebieden. FAST is hier een onderdeel van.  

preclinical_ultrasound_course-05719978_8

INTERNISTEN POCUS ECHOGRAFIE

Echografie heeft ook in de internisten praktijk zijn intrede gedaan. Van acute interne geneeskunde tot nefrologie en MDL, wij hebben door ons team van 15 radiologen alle kennis in huis om de juiste cursus voor u samen te stellen. 

CQ3_LjrUEAAAhDx.jpg

HUISARTSEN OPFRISCURSUS ABDOMINAAL

U hebt al ervaring met de echografie maar u zou alles nog wel eens langs willen lopen en gebieden die nog wat aandacht behoeven wat extra belichten. Dan is deze interactieve cursus voor u. Alles wordt nog eens behandeld en uw eigen vragen en verzoeken worden langsgelopen. 

240_F_108147917_d87nU5sNXlN94WLQmk6oxKOG

HUISARTSEN SMALL PARTS ECHOGRAFIE

Echografie van kleine en oppervlakkige structuren als schildklier, testis, leisbreuk en corpora aliena, u leert het in deze 1-daagse cursus. Geschikt voor artsen met enige ervaring in de echografie. 

genitalia.gif

HUISARTSEN GYNAECOLOGISCHE ECHOGRAFIE

Endovaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse kennismakingscursus leert u endovaginale echografie toe te passen waarbij we oefenen op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten bent u in staat om zelfstandig echovaginale echografie in de praktijk toe te passen. 

ultra.jpg

HUISARTS ECHOGRAFIE BASISPAKKET

Bij de aanschaf van een Butterfly echografie apparaat via Siemens Nederland is het mogelijk om een all-in-one pakket te kopen met apparaat, cursus en virtuele ondersteuning door een radioloog voor advies en assistentie bij verslaglegging. Neem hiervoor contact op met Siemens Nederland of met ons.

IMG_20160122_102610.jpg

MSK ECHOGRAFIE CURSUSSEN

We hebben verschillende echografie trainingen voor u in ons pallet. De meest gevraagde cursus is de schouder echografie cursus. Tijdens deze 2-daagse cursus leert u zelfstandig het schouder onderzoek uit te voeren. Geschikt voor huisartsen, sportartsen, orthopeden en traumatologen. 

ultra.jpg

INTERVISIE CONSULTING

Voor de intervisie momenten in het kader van echografie is het mogelijk om een radioloog van de NEAc uit te nodigen. Deze zal vanuit zijn / haar ervaring de toegevoegde waarde kunnen leveren om de intervisie tot een hoger niveau te tillen. Neem hiervoor contact met ons op..

bottom of page