top of page

Basiscursus gynaecologische  echografie

Echografie is bezig een onlosmakelijk deel van de huisartspraktijk te worden. Ook wel de stethoscoop van de toekomst genoemd geeft echografie de huisarts de handvatten om snel een diagnose te stellen of de patient gerust te stellen.

BESCHRIVIG

Transvaginale echografie is ook in de huisartsenpraktijk van toegevoegde waarde. In deze 1-daagse kennismakingscursus leert u transvaginale echografie toe te passen waarbij we oefenen op echte proefpersonen. Begeleid door ervaren echoscopisten biedt de kennismakingsdag een leidraad om de beginselen van de transvaginale echoscopie onder de knie te krijgen

Dit is een kennismakingsdag geschikt voor met name huisartsen die zich willen bekwamen in de gynaecologische echografie. Op deze dag krijgt u een bepaalde set aan beginselen voorgeschoteld waarbij het oefenen op proefpersonen een belangrijke bijdrage levert aan het opbouwen van enige ervaring met de gynaecologische echografie.

genitalia_edited.jpg

"Deze kennismaking is voor mij zeer bijdragend geweest om mijn eerste ervaringen met de gynaecologische echografie op te doen"

INHOUD

  • Het herkennen van normale structuren

  • Interpretatie van bevindingen

  • Diagnostische (on)mogelijkheden

  • Casuïstiek

  • Controle lokalisatie IUD

inhoud

VOOR WIE

Geschikt voor: Reeds echograferende en startend huisarts-echografisten.

Onder andere geschikt voor:

  • Huisartsen

KOSTEN

ACCREDITATIE

De kosten voor de cursus bedragen € 995,-. Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek en lunch.

De cursus is geaccrediteerd met  7 punten.

voor wie
kosten
bottom of page