Basiscursus abdominale echografie

Inhoud

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. De kosten voor de cursus bedragen € 2.850,. Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek en referentiekaart. De cursus vindt plaats in vrijdag-zaterdag combinaties om het sluiten van de praktijk zoveel mogelijk te beperken.


Op de laatste lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte (multiple choice) en een praktisch gedeelte, waarbij u bij een “patiënt” een abdominaal onderzoek verricht. De uitslag wordt aan het eind van de laatste cursusdag meteen bekendgemaakt.

Duur: 5 dagen

Data basiscursus voorjaar 2021

Zaterdag 6 maart

Vrijdag 26 - zaterdag 27 maart

Vrijdag 16 - zaterdag 17 april

Inschrijven gaat via Eventbrite, zie daarvoor onderstaande oranje knop "inschrijven.

Kosten 

€ 2850,-

Datum

Start 6 maart 2021

Accreditatie

35 accreditatiepunten

+ CHBB registratie (zelf aanvragen)

Almere

Plaats

Kosten 

€ 2850,-

Datum

Najaar 2021

18 sep

8-9 okt

5-6 nov

Accreditatie

35 accreditatiepunten

+ CHBB registratie (zelf aanvragen)

Almere

Plaats