Basiscursus abdominale echografie

Inhoud

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus. Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is.

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. De kosten voor de cursus bedragen € 2.750, voor artsen in opleidingen € 2.550 (gebruik kortingscode AIO en stuur bewijs naar info@neac.nl). Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek, referentiekaart en reader. De cursus vindt plaats in vrijdag-zaterdag combinaties om het sluiten van de praktijk zoveel mogelijk te beperken.


Op de laatste lesdag wordt een examen afgenomen. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte (multiple choice) en een praktisch gedeelte, waarbij u bij een “patiënt” een abdominaal onderzoek verricht. De uitslag wordt aan het eind van de laatste cursusdag meteen bekendgemaakt.

Duur: 5 dagen

Data basiscursus 2020

Zaterdag 5 september

Vrijdag 2 - zaterdag 3 oktober

Vrijdag 30 - zaterdag 31 oktober

Inschrijven gaat vanaf heden rechtstreeks via een email aan ons, zie daarvoor onderstaande oranje knop "inschrijven.

Aub vermelden: naam, voornaam, initialen, mobielnummer, BIG-nummer. ( info@neac.nl )

Kosten 

€ 2750

*2550 voor artsen in opleiding

Datum

Start 5 september 2020

Accreditatie

40 accreditatiepunten

+ CHBB registratie

Biomedic Almere

Plaats

cutaneous.png
logo Medusin.png

© Nederlandse Echografie Academie

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon