Basiscursus abdominale echografie

In de huisartspraktijk is echografie een belangrijk diagnosticum voor een ruime set aan indicaties. Zowel een mobiel echo apparaat als een wat uitgebreider apparaat voor op de praktijk geven de mogelijkheid snel een diagnose te stellen, gericht te kunnen verwijzen of de patiënt gerust te stellen.

 

De cursus is zo opgezet dat er initieel veel aandacht wordt besteed aan herkenning van echobeelden. Naarmate hier bekendheid mee ontstaat is de herkenning van de anatomische structuren goed aan te leren. Er wordt veel tijd besteed aan praktijk zodat er veel “vlieguren” worden gemaakt al tijdens de cursus.

 

Daarnaast wordt de cursus door ervaren radiologen/huisartsen gegeven zodat de vertaling naar de dagelijkse praktijk een belangrijk onderdeel is. De cursus vindt plaats in vrijdag-zaterdag combinaties om het sluiten van de praktijk zoveel mogelijk te beperken.

INHOUD

De onderwerpen die genoemd worden zijn een vereiste voor de CHBB zodat die registratie mogelijk is. Uiteraard worden alle abdominale onderwerpen behandeld. Daarnaast is er ruimte voor obstetrische echografie (tot 12e week). Er wordt een standaard scanprotocol van het abdomen aangeleerd waarbij veel oefenen onder intensieve begeleiding een belangrijke pijler van de opleiding is.

 
abdomen.jpg

"Het doel van de cursus is het leren onderscheiden van normaal versus pathologie. Dit is alleen te bereiken door veel te oefenen"

VOOR WIE

De basiscursus is zo opgezet dat iedere professional de cursus afrond met een skillset, afdoende om zelfstandig abdominale echografie uit te voeren in de praktijk.

 

Onder andere geschikt voor:

  • Huisartsen

  • Internisten

  • Geriaters

  • Specialisten ouderengeneeskunde

 

DOOR EEN ACTIE DIT VOORJAAR  MET HENRY SCHEIN IS ER EEN KORTING VAN € 500

HET INSCHRIJFTARIEF WORDT DAARMEE  €1995!!!!!

SCHRIJF NU IN EN KRIJG DE KORTING TERUGGESTORT VOOR AANVANG 

KOSTEN

ACCREDITATIE

De kosten voor de cursus bedragen € 2450,-. Hierbij inbegrepen is al het lesmateriaal inclusief het lesboek en lunch.

De cursus is geaccrediteerd met 32 punten.

 

cursus voorjaar 2023

  • 11 maart

  • 24-25 maart

  • 7-8 april

 

cursus najaar 2023

  • data volgen