Nederlandse-Echografie-Academie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Echogeleid injecteren (gewrichten, peesscheden)

20 september, 2017 09:00 - 17:00

€395

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT.

Doelstelling:

Deelnemer krijgt een volledig beeld van het in teamverband (huisarts met fysiotherapeut samen) uitvoeren van echogeleide injecties van musculoskeletale structuren en kan dit gaan toepassen in de praktijk. Evidentie, indicatiestelling, contra-indicaties, veiligheid, hygiëneregels zijn na afloop bekend.

Doelgroep:

Huisartsen (zonder echografie ervaring) en fysiotherapeuten (met echografie ervaring) die willen leren om gezamenlijk veilig echogeleid verschillende musculoskeletale structuren te injecteren. Inschrijven kan alleen als duo.

Omschrijving:

Injecties voor het musculoskeletale stelsel worden door huisartsen meestal blind uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat de accuratesse van deze injecties laag is. Bijvoorbeeld bij het AC gewricht zit 40% er naast terwijl deze injectie onder echogeleiding in 99% van de gevallen goed zit. En juist voor dit gewricht is het essentieel voor de diagnostiek en therapie om goed in het gewricht te injecteren.

Omdat tegenwoordig steeds meer fysiotherapeuten met echografie werken ontstaan er ook samenwerkingsverbanden met de huisarts voor het gezamenlijk echogeleid injecteren zonder dat daar een formele scholing aan vooraf is gegaan. Deze opleiding geeft hiervoor de mogelijkheid en helpt om dit proces in goede banen te leiden.

Geaccrediteerd voor huisartsen met 5 punten.

Deze cursus is een samenwerkingsverband tussen de fysiotherapeuten van de het NT-e en de NEAC.

Gegevens

Datum:
20 september, 2017
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€395
Evenement Categorie:

Locatie

NT-e
Laanakkerweg 2b
Vianen, 4131 PA

Organisator

NEAc samen met NT-e
E-mail:
info@neac.nl
Website:
www.neac.nl
Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.