Cursus “small parts” 17 november 2017

Op dit moment is onze cursus “small parts” aan de gang waarbij de cursisten getraind worden in de echografie van onder andere de schildklier, hernia’s en DVT.

Nieuwe site!

Niet alleen onze cursus aanbod en inhoud proberen we up-to-date te houden, ook onze site pakken we aan als het nodig is. We vonden het tijd voor een nieuwe frisse site waar de vindbaarheid van onze producten voor u beter is en de inhoud overzichtelijker gepresenteerd. We hopen dat u dat ook vindt.

 

Nederlandse Echografie Academie

Geslaagd!

Er is weer een grote groep huisartsen en medisch specialisten geslaagd voor de cursus abdominale echografie. Wij hebben met veel plezier de cursus met deze groep afgerond. We wensen hen veel plezier met het toepassen van de echografie in de praktijk.

Geslaagde cursus Noorden

Het was niet alleen een geslaagde cursus in het noorden, we hebben ook weer een groep geslaagde huisartsen. Het was voor ons een feestje om te doen.We hopen dat de groep nog veel echoplezier gaat beleven.

NEAc community is online

Alle (oud) cursisten van NEAc krijgen toegang tot onze online community waar uitwisseling van kennis en casus mogelijk is. Interactie met mede-echografisten en vragen stellen aan docenten is hierin mogelijk.

Huisarts mag echografie declareren zonder zorgcontract

Huisartsen kunnen vanaf april zo’n dertig behandelingen declareren waar geen contract met een zorgverzekeraar voor is afgesloten.

Het gaat om verrichtingen zoals het plaatsen van een spiraaltje, kleine chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van een moedervlek, of het maken van echo’s en hartfilmpjes, maakt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) woensdag bekend.

De toezichthouder geeft daarmee gehoor aan een eerdere uitspraak van de rechter. Die bepaalde in december dat huisartsen ook zonder contract de zorghandelingen die zij noodzakelijk achten in rekening moeten kunnen brengen. De NZa wilde huisartsen dit verbieden.

Voor patiënten betekent dit dat de huisarts hen voor deze behandelingen niet naar een ziekenhuis hoeft door te verwijzen, als de huisarts geen contract heeft met hun zorgverzekeraar. De huisarts kan deze zorg nu dus ook zonder contract declareren.

Door: ANP, bron NU.nl

Geslaagden Basiscursus 2016-1

We hebben weer een groep geslaagde huisartsen en internisten. We hebben met veel plezier met deze groep gewerkt. Veel succes en plezier en wie weet tot ziens!